By Hygienepapier.nl

Poetslappen en -doeken

Poetslappen en poetsdoeken zijn er in veel verschillende soorten, allemaal voor allerlei toepassingen. Er zijn witte lappen, bonte lappen, tricot lappen, lappen van geweven kwaliteit... Best een hele klus dus om voor jou de beste lappen of doeken te vinden! Zie je door de bomen het bos niet meer? De productexperts van Hygienepapier.nl helpen je graag verder.

Poetslappen versus poetsrollen

Wat is voor jou het meest geschikt?

Poetslappen en -doeken zijn perfect geschikt voor grotere vervuilingen. Denk aan vet in een garage, inkt in een drukkerij of vloeistoffen uit een laboratorium. Een poetsrol zal dan niet de juiste oplossing bieden. Werk je in de horeca? Dan is een rol prima geschikt! Hier worden vaak minder grote hoeveelheden gemorst, waardoor een rol volstaat.

Volstaan poetsrollen voor jou? Bekijk hier ons assortiment

Lappen of rollen voor jou ideaal? Bekijk ons assortiment per branche!

Branches

Klik hieronder op je branche voor de geschikte poetslappen
 • Garages
 • Constructiewerkplaatsen
 • Drukkerijen
 • Laboratoria
 • Schilders
 • Verfspuiterijen
 • Meubelfabrieken
 • Bouwbedrijven
 • Scheepvaart
 • Installatietechniek
 • Zware industrie
 • Chemie

Poetslappen voor Garages

Tricot, badstof of lakens zijn voor jouw garage het meest geschikt. Zo’n 80% van de garages bestelt bonte lappen. Niet alleen omdat deze vaak voordeliger zijn, maar ook omdat het met name gaat om het schoonmaken van onderdelen. Badstof is hier erg geschikt voor: hiermee kun je autowas goed uitpoetsen!

Check In grote aantallen bestellen? Wij bieden staffelkortingen Check Nog niet zeker? Vraag een sample aan

Welke soort voor welke toepassing?

Achtergrondinformatie, wel zo handig!

Witte lappen zijn bijzonder geschikt voor toepassingen waarbij het afgeven van kleur ongewenst is. Ook kun je hiermee snel controleren of het oppervlak 100% schoon is: is het niet zo, dan zie je dit snel genoeg aan de lappen! Bonte lappen doen het daarentegen goed in industriële toepassingen.

Naast de kleur is er ook nog een verschil in het materiaal. De belangrijkste verschillen zitten in tricot versus geweven poestlappen. De tricot lappen zijn open van structuur, zijn rekbaar en voelen zacht aan. Hiermee zijn ze ideaal voor het afnemen of het uit- en oppoetsen van oppervlakken. De geweven poetslappen zijn pluisarm. Daarmee zijn deze lappen goed geschikt voor schoonmaken, het absorberen van dunne vloeistoffen en fijnmechanisch werk.

Welke poetsdoek absorbeert het best?

De ene poetsdoek is de andere niet! Waar de ene doek beter is in het absorberen van water, is de ander een kei in het absorberen van olie. Maar welke doek is nu voor welke vloeistof het meest geschikt? Dat zie je in deze video!

Video play button Bekijk de video
Kom je er niet uit?
Onze productexperts staan voor je klaar!
Check In grote aantallen bestellen? Check Nog niet zeker? Vraag een sample aan
Hoe worden poetslappen gemaakt?
Duurzaam en veelal met de hand.

Misschien wist je het al, maar poetslappen zijn heel duurzaam in productie. Kledingresten, snijresten uit de tapijtindustrie, bedrijfskleding, garen en zelfkanten uit spinnerijen en weverijen... Alles wordt uiteengerafeld en in balen geperst.

Van kleding die goede doelen inzamelen, wordt zo’n 60% na sortering als tweedehands kleding verkocht in ontwikkelingslanden. 13% wordt gebruikt als grondstof voor isolatiemateriaal en zo’n 7% gaat naar afvalenergiecentrales. De overige 20% is geschikt om er poetsdoeken van te maken. Deze worden handmatig gesneden en gesorteerd op kwaliteit. De medewerkers die dit doen, snijden gemiddeld zon 450 kg kleding per dag! Hoe het productieproces verder in zijn werk gaat? Dat zie je in de video hiernaast!

Meer weten over poetslappen?
Twijfel niet om contact op te nemen!

Bellen mag, appen mag, mailen mag. Of stuur ons eens een chatbericht! We helpen je graag.