INFORMATIE OVER KEURMERKEN

Wist u dat er per minuut 36 voetbalvelden aan bos verdwijnen?

Hygienepapier.nl neemt graag zijn verantwoordelijkheid. Wij vinden dat we zuinig moeten zijn op ons milieu. Voor papier, waar o.a. toiletpapier en handdoekjes van gemaakt zijn, worden veel oerwouden verwoest. Daarom verkopen wij hygiëneproducten met een FSC en/of Europees Ecolabel. U kunt zelfs kiezen voor het extreem duurzame Cradle to Cradle keurmerk.

Europees Ecolabel

Het Europees Ecolabel is het milieukeurmerk van de Europese Unie. Producten die dit keurmerk dragen, zijn minder milieubelastend dan vergelijkbare producten. Het Europees Ecolabel komt ook voor op papier. De hygiëneproducten die Hygienepapier.nl verkoopt met een EU Ecolabel bestaan uit 100% gerecyclede vezels. Net als bij het FSC-keurmerk worden hygiëneartikelen met een EU Ecolabel gefabriceerd van grondstoffen uit verantwoorde bossen. Het label gaat verder dan alleen de grondstoffen. Het gehele productieproces is erop gericht zo milieuvriendelijk mogelijk te produceren. Zo is er ook rekening gehouden met:

  • Minder gebruik van chemicaliën
  • Energiebesparende maatregelen
  • Minder uitstoot
  • Afvalbeheersing
Bij Hygienepapier.nl vindt u hygiëneartikelen met het EU Ecolabel in veel verschillende categorieën. Bekijk onze milieuvriendelijke gevouwen handdoekjes, handdoeken op rol, poetsrollen, zepen en nog veel meer hygiëneartikelen. Op deze pagina vindt u de meest populaire producten met het Ecolabel.

 

Producten met het EUropees Ecolabel

Cradle to Cradle

De ultieme vorm van duurzame productie is Cradle to Cradle. Het betekent dat de grondstoffen die je gebruikt volledig hergebruikt kunnen worden, zonder hun waarde te verliezen. Elke grondstof, elk materiaal wordt volledig hergebruikt. De recycle cirkel is hierdoor helemaal gesloten. Als de materialen niet meer kunnen worden ingezet voor hetzelfde product wordt het verwerkt in een ander soort product.

Het keurmerk geeft de garantie dat de spiraal van uitputting van natuurlijke voorraden en van vervuiling doorbroken wordt. Hierdoor brengt het afnemen van hygiëneartikelen met het Cradle to Cradle keurmerk organisaties eenvoudig een stuk dichter bij hun duurzaamheidsdoelstellingen. Bovendien is het hele proces transparant en kunt u zichtbaar uw eigen ecologische voetafdruk verkleinen.

Cradle to cradle producten

FSC

Het FSC-systeem zorgt ervoor dat de bossen op onze wereld door middel van verantwoord bosbeheer behouden kunnen blijven. Verantwoord bosbeheer houdt in dat het leefgebied van planten en dieren wordt beschermd en er met respect wordt omgegaan met de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders. Door producten te kopen met een FSC keurmerk draagt u direct bij aan de bescherming van onze wereldwijde bossen en aan een gezonde leefomgeving voor mens en dier. Hygienepapier.nl heeft toiletpapier, gevouwen handdoekjes, dameshygiëne zakken, poetsrollen en handzeep met het FSC keurmerk.

Producten met het FSC keurmerk