Keurmerken

Hieronder vind je de antwoorden op de veelgestelde vragen van onze klanten over keurmerken. Grote kans dat ook jouw vraag hiertussen staat! Is dit onverhoopt niet het geval? Voor meer informatie over keurmerken kun je ook terecht bij ons artikel over keurmerken. Blijft je vraag ook nu onbeantwoord? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag verder.


Welke keurmerken hebben jullie?

Bij Hygiënepapier.nl hebben we de volgende keurmerken: FSC, ECO-label en Cradle to Cradle. Waar de keurmerken precies voor staan en hoe deze kunnen bijdragen aan jouw duurzaamheidsdoelstellingen, kun je lezen in ons artikel over keurmerken.


Op welke producten zijn keurmerken van toepassing?

Keurmerken komen met name voor op producten binnen de categorieën toilethygiëne, rollen en lappen, huidverzorging en servetten. Binnen deze categorieën kun je filteren op keurmerken door de filterfunctie aan de linke kant van de pagina te gebruiken. Bovendien is er per product bij de specificaties aangegeven welke keurmerken het product heeft.


Wat is FSC?

FSC is een keurmerk dat zich inzet voor het behoudt van bossen. Door verantwoord bosbeheer wordt het leefgebied van planten en dieren beschermd. Bovendien wordt er respectvol omgegaan met de rechten van de lokale bevolking en de bosarbeiders. Wil je meer weten? Kijk dan vooral eens in ons artikel over keurmerken!.


Wat is het ECO-Label?

Het ECO-label is een Europees milieukenmerk dat de milieubelasting van producten wil terugdringen. Het label laat onder andere zien dat de producent op verantwoorde wijze omgaat met grondstoffen. Het gehele productieproces is erop ingericht om zo milieuvriendelijk mogelijk te produceren. Voor meer informatie over het ECO-label kun je terecht bij ons artikel over keurmerken.


Wat betekent Cradle to Cradle?

Cradle to Cradle is op dit moment de ultieme vorm van duurzaamheid! De grondstoffen die voor het product worden gebruikt, worden volledig hergebruikt zonder hun waarde te verliezen. De recycle cirkel is hierdoor helemaal gesloten. Alle materialen worden weer gebruikt voor de productie van andere producten. Wil je meer weten over Cradle to Cradle? Kijk dan eens bij ons artikel over keurmerken.